Geile beer in huis mag niet meer.

Geile Beer Barendrecht

Geile beer

Geile beer in huis mag niet meer.

Nepnieuws – Altijd al met een geile beer willen knuffelen op je bank? Dat mag helaas niet meer.

Ook de wasbeerhond, dwergmanoest, zeboe, poolvos en de Siberische steenbok kun je niet langer als huisdier aanschaffen. Reden: Het is niet veilig genoeg.
Zowel voor de dieren zelf als de dierenbezitters.
Heb je wel één van deze harige vrienden in huis? Raak niet in paniek: als je ze al hebt, mag je ze houden.
Wel is het de bedoeling dat je het dier aanmeldt.
En fokken is verboden.

153 zoogdieren ongeschikt
We horen je denken: mocht een bruine beer eerst wel als huisdier? Ja, dat mocht. Sinds deze week vind je op Rijksoverheid.nl een lijst met 153 zoogdieren die je niet in huis mag nemen. Dat heeft Staatssecretaris Martijn van Dam verklaard. Een hond of kat aanschaffen mag natuurlijk nog wel altijd. Wil je toch een wat aparter huisdier? Een wilde lama, moeflon of damhert is ook een idee. Die mogen namelijk nog wel.

Wil je toch een bizon?
Gaat je hart toch nog steeds sneller kloppen van het in huis halen van een bizon, zadeljakhals of wapiti? Dan kun je een aanvraag doen. Daar zijn wel een paar regels voor: je moet laten zien dat je bepaalde kennis hebt over het dier. Ook is het belangrijk dat je kan laten zien dat je huis geschikt is om het dier een prettig leven te schenken. Als laatste voorwaarde moet ook duidelijk zijn dat het gevaar voor mensen zeer klein is.

Wil je weten welke 120 zoogdieren wel in jouw huis mogen wonen? Klik dan hier.