Facebook gaat optreden tegen het échte nieuws.

Nieuws Barendrecht - FacebookNepnieuws uit B.A.R. – Facebook start binnenkort met een proef om de verspreiding van écht nieuws tegen te gaan. Zo hoopt het populaire advertentienetwerk een einde te maken aan het delen van berichten die minimaal een kern van waarheid bevatten. Zo laten ze de NOS met rust omdat daar sowieso weinig echt nieuws verteld wordt. 

Verwarrend
Hoewel er via Facebook vooral propagandistische, verzonnen en satirische berichten worden gedeeld, komt ook de verspreiding van écht nieuws soms nog voor. Dat zorgt voor verwarring bij vooral de minder intelligente lezers, die daardoor soms zelf moeten nadenken of een bericht al dan niet verzonnen is. Dat gaat dan ten koste van de tijd die ze kunnen besteden aan deel-en-win-acties waarmee bijvoorbeeld luxe steigerhouten loungebanken kunnen worden gewonnen.

Rapporteren
Facebook hoopt een einde te maken aan die praktijken. ,,Binnenkort kunnen Facebookers berichten waarvan ze denken dat ze niet verzonnen zijn rapporteren. Het wordt dan automatisch doorgestuurd naar echtnieuwsdeskundigen. Kunnen zij het bericht herleiden tot aan de bron, dan komt er een waarschuwing bij het Facebookbericht waarmee wordt gewaarschuwd dat er mogelijk sprake is van écht nieuws”, zegt een woordvoerder van het netwerk.Abraham in Barendrecht

Kranten.
De aankondiging van Facebook betekent slecht nieuws voor organisaties als De Telegraaf, De Speld en meer media. Zij zullen hun doorgaans zeer betrouwbare berichten vanaf binnenkort via andere social media-platforms moeten verspreiden.

Omdat het algoritme van Facebook allang is aangepast.

Happy nieuws Barendrecht. Nieuws met een korreltje zout!
/wp-content/uploads/2017/03/abraham-min.jpeg

0 thoughts on “Facebook gaat optreden tegen het échte nieuws.”

Write a Reply or Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


free counter