Weer een toren ontdekt op Mars jonguhhh.

mars

marsRuimtevaart – Barendrecht. NASA krijgt het maar druk met het vinden van allerlei verklaringen voor dingen op Mars die van alles kunnen zijn, behalve natuurlijke fenomenen.
Zo is er nu weer een grote toren ontdekt in het Mars landschap en het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Gelukkig zijn er mensen die hun dagen doorbrengen met het bestuderen van de door NASA op Mars gemaakte afbeeldingen. Door hun geduld en volharden, vinden ze regelmatig dingen die anders voor het grote publiek verborgen zouden blijven.

Toren op marsOok nu is er weer zo’n enthousiast iemand die foto’s bekijkt die gemaakt zijn door de Mars Reconnaissance Orbiter.

De Mars Reconnaissance Orbiter is een ruimtesonde van de NASA die het oppervlak van Mars gedetailleerd in kaart zal brengen. De sonde is uitgerust met de meest krachtige fotocamera’s die ooit gebruikt zijn voor een ruimtesonde. De sonde zal verder als communicatiesatelliet dienen voor nieuwe missies op het oppervlak van Mars.

En op één van die haarscherpe foto’s wordt een toren ontdekt in het Mars landschap. Afgaande van de grote schaduw die deze toren opwerpt, moet hij heel hoog zijn.