Wrijft Jesse Klaver in handen door uitbarsting Popocatépetl in Mexico?

Wrijft Jesse Klaver in handen door uitbarsting Popocatépetl vulkaan in Mexico?

De Popocatépel, een vulkaan niet ver van miljoenenstad Mexico City, lijkt gewekt te zijn door een aardbeving afgelopen vrijdag.

De aarde beefde in de regio rond het Mexiaanse Mexico City met een kracht van 7.5 op de schaal van Richter. Immers had deze ook gevolgen voor een van de vulkanen in de regio. Deze week spuwde de Popocatépetl grote hoeveelheden rook, gassen en damp uit. Volgens het Nationale Centrum ter preventie van Natuurrampen had de Popocatepetl de voorbije uren 122 ‘uitademingen’ waarbij hij zoveel spoot, veel meer dan ik, dat er zoveel Co2 vrijkwam vergelijkbaar met 1000 jaar autorijden met een diesel.

 

Onwetend houden:

Met dit gegeven ziet Jesse Klaver van Groen Links door de vele Co2 uitstoot opeens kansen om milieulasten te verhogen onder het mom dat Co2 is toegenomen. Nou mensen, trek je knip maar alvast want de reden is gevonden. 125% heffingen op uw energierekening is nog niet voldoende.

Een optie om deze heffingen nog hoger uit te laten vallen is om afspraken te maken hoe deze vulkaan aansprakelijk te stellen. Brussel kom op.

 

Onwetend houden:

De wetenschappers zitten met hun handen in het haar.

Waarom? Deze willen liever niet dat u weet dat een vulkaan redelijk wat Co2 uitstoot. Ter vergelijking. Men kan over de hele wereld een jaar lang autorrijden, vliegen , stoken en meer. Dit wordt angstvallig stil gehouden.

D’66 en Groen Links komen waarschijnlijk met een plan van aanpak. Om de vulkanen op de wereld de mond te snoeren verhogen ze de heffingen op uw energierekening. Als eerste gaat per 2021 de CV ketel er uit behalve indien u een penthouse bezit in Scheveningen!

De Mexicaanse autoriteiten hebben alleszins apparatuur geïnstalleerd om de activiteit van de vulkaan beter te kunnen opvolgen, maar ze voegen eraan toe dat die activiteit zeer onvoorspelbaar blijft. Een uitbarsting kan voor elk moment zijn, maar evengoed duurt het nog weken of maanden vooraleer de vulkaan een grote uitbarsting kent. Uit voorzorg werd in de regio wel al code geel geactiveerd. Mensen wordt aangeraden de vulkaan niet te naderen. Zeker in de buurt van de krater kan het heel gevaarlijk zijn maar dit kan ook indien men de verkeerde arbodienst in de arm neemt.

VulkaanVulkaanuitbarstingen in Mexico gaan hand in hand met aardbevingen. Vorig jaar was er nog een zware aardbeving in Mexico City. Zeker 270 mensen kwamen om het leven. De beving leidde ertoe dat de vulkaan ook uitbarstte, met nog eens 15 doden tot gevolg.

De Volcán Popocatépetl is een actieve vulkaan en met 5426 meter hoogte de op een na hoogste berg van Mexico. De Popocatépetl ligt 70 kilometer ten zuidoosten van Mexico-Stad.

Hier is ook de videoclip opgenomen van ‘De Dijk’met dansen op de vulkaan.