ZATERDAG: BARENDRECHT BEGINT COMPETITIE BIJ SPAKENBURG

Barendrecht begint zaterdag aan het nieuwe seizoen in de Tweede Divisie. De rood/witten gaan in de openingsronde van de competitie op bezoek bij Spakenburg.

De Blauwen zijn – na een seizoen afwezigheid – weer terug op het hoogste amateurniveau, na het kampioenschap in de Derde Divisie vorig seizoen. De ploeg van trainer John de Wolf won zaterdag in de KNVB-beker van Witteveen (4-1), waardoor Spakenburg het hoofdtoernooi van de ‘betaalde beker’ bereikte. Barendrecht slaagde daar juist niet in: DFS kwam in Opheusden vlak voor tijd langszij en kwam in de verlenging opnieuw tot scoren. Daarmee elimineerde de hoofdklasser Barendrecht in het bekertoernooi en ging het seizoen voor de rood/witten in mineur van start.

Albert van der Dussen, de nieuwe trainer van BVV Barendrecht, zag in de voorbereiding bovendien spits Daniël Esajas uitvallen. De aanvaller is vermoedelijk tot de winterstop niet inzetbaar. Dat gold al voor Ramy Salem, de smaakmaker die eind vorig seizoen geblesseerd raakte en dit halfjaar ook nog niet in actie kan komen. Van der Dussen moet bij zijn debuut in de Tweede Divisie dus flink puzzelen in de opstelling.

John de Wolf heeft minder hoofdbrekens: hij zag zijn ploeg in de voorbereiding vier keer winnen, eenmaal gelijkspelen en één keer een nederlaag slikken. De tweevoudig algeheel amateurkampioen zal voor eigen publiek uiteraard goed voor de dag willen komen bij de terugkeer in de Tweede Divisie. De wedstrijd in Spakenburg begint zaterdag om 15.30 uur.

Source: bvv

Happy nieuws Barendrecht. Nieuws met een korreltje zout!

free counter
Scroll Up